KVALITET IN I MINSTA DETALJ

Equipes ambition är att hela tiden ligga i framkant och leda utvecklingen av nya sadlar för både hoppning, dressyr och Island och fälttävlan. Genom att använda nya typer av material i sadelbommen såsom kolfiber och syntet, har man skapat sadlar som har helt nya egenskaper jämfört med en traditionell träbom sadel. I panelerna/bossorna har man gått ifrån den klassiska ullstoppningen för att dra nytta av nya innovativa material vilken ger en oöverträffad passform och komfort för både häst och ryttare.

Equipes idé vid tillverkningen av sadlar och tillbehör är att uppnå och bevara högsta kvalitet i varje fas av produktionen. Varje sadel sys för hand av en professionell sadelmakare som garanterar kvalitet och perfektionism i varje sadel.


KARBON-BOM

Equipe karbombom

Genom att använda kolfiber i sadelbommen uppnås en rad nya fördelar vilket ger ryttaren och hästen en oöverträffad prestation. E-Carbon ger:

 • Större utrymme för hästen/ponnyn att röra sig och förbättrar både galopp och språngkurva
 • En tunnare sadel vilket ger ryttaren en närmare och ökad kontakt med hästen
 • En sadel som är mycket lättare än sadel med träbom
 • En sadel som anpassar sig efter hästens form
 • Ökad komfort
 • Livstids garanti

SYNTET-BOM

Equipe syntetbom

Syntetbommen är en vidareutveckling av träbomsadlar där Equipe önskade ett material som var både lättare och mer beständigt än trä. Resultatet är Equipes produktlinjer Theoreme och Emporio och ger dig som ryttare en rad fördelar:

 • En sadel som är mycket lättare än sadel med träbom
 • En sadel som anpassar sig efter hästens form
 • Ökad komfort för ryttaren
 • Livstids garanti

HANDGJORDA SADLAR FRÅN ITALIEN

Equipes sadlar är tillverkade för hand i Italien. Varje sadel sys för hand av en professionell sadelmakare som garanterar kvalitet och perfektionism in i varje detalj.

Skinnet kommer från Italien och Frankrike och man väljer endast skinn av högsta kvalitet. Skinnet garvas sedan genom en vegetabilisk garvnings process utan miljöfarliga ämnen. Det ger skinnet i Equipes sadlar en mycket fin finish och en levande känsla. Porerna i skinnet är fortsatt öppna och ytan ger ryttaren precis rätt grepp i sadeln.


E SHAPE

Equipe har valt att använda ett speciellt material i panelerna/bossorna och är av permanenttyp. Det gör att panelerna inte regelbundet behöver stoppas om såsom ullstoppade paneler. Equipes paneler behåller samma form över tid.

Materialet i panelerna är en sorts ”memory foam”. Efter några minuters skritt har panelerna likt en tempur-madrass anpassat sig efter hästens dagsform. Efter passets slut återgår panelen till sin ursprungsform. Det gör att sadeln kan absorbera mindre förändringar i hästens form och alltid ge hästen en perfekt passform.

Resultatet är en sadel som alltid ligger bra över hästens rygg och fördelar ryttarens tyngd över hela sadelläget.

e shape w800


UTPROVNING AV SADEL

Alla hästar och ryttare har olika anatomi och färdigheter. För att kunna maximera bådas prestation är det mycket viktigt att sadeln som länkar hästen med ryttaren kan anpassas till bådas behov och rörelseschema. Därför kan Equipes sadlar modifieras på följande sätt:

 1. Sitsens storlek

 2. Bredd på bommen och bredd på kanalen

 3. Längden på kåporna och framskärningen av kåporna (endast ECarbon och Synergi sadlar)

 4. Anpassning av knästödens storlek, både fram och bak

 5. Uppbyggnaden av bossorna/panelern, framförallt bak men även längs hela panelens längd om det skulle behövas

 6. Positionen av stropparna till sadelgjorden

base per personalizzazione


GARANTI OCH SKÖTSELRÅD

Equipe tillverkar sadlar i enlighet med gamla sadelmakartraditioner och med råvaror av högsta kvalitet. Lädret som används är vegetabiliskt garvat kalvskinn för att få produkten att vara så naturlig som möjligt. Alla små märken, ärr eller repor som finns på lädret är inte ett fel utan resultatet av den naturliga garvningsprocessen. 

Allt läder som används av Equipe är exklusivt producerat i Europa. Equipe ger garantier på läder och sömmar för en period av 2 år, under normala användningsförhållanden. ECarbon och Syntetbommar har livstids garanti. Equipe lämnar ingen garanti för skador till följd av fel användning, olyckor eller användningen av olämpliga lädervårdsprodukter.

Garantin är automatiskt ogiltig om skadorna är resultatet av arbete utfört av ickeauktoriserad sadelmakare.

För din egen säkerhet rekommenderar vi att alla stroppar regelbundet kontrolleras och ersätts vid behov. Kontinuerlig läder- och sadelvård är mycket viktigt för att förlänga produktens livslängd.

Equipes lädervårdsprodukter är speciellt framtagna för Equipes sadlar för att bevara läder och sadlar i perfekt skick under deras hela livslängd. För det dagliga underhållet, använd Equipes Soft Care, som både rengör och återfuktar. Använd Equipes Soft Clean för rengöring vid behov, gå vidare med Equipes Soft Grease för det ytliga underhållet och använd Equipes Soft Oil för en grundläggande återfuktning av sadeln. Följ instruktionerna på förpackningarna.

Equipe leathercare

Equipe leathercare2

TOP